Mistrovství ČR v krasobruslení s účastí člena klubu

23.02.2017 11:16

Ve dnech 3.-5. března t.r. se v Českých Budějovicích uskuteční Mistrovství České republiky v krasobruslení pro rok 2017 v kategoriích žactvo, žactvo mladší, a žactvo nejmladší. Účastníkem této vrcholné soutěže v ČR bude po dlouhé době také zástupce našeho klubu Štěpán Břeň (kat. žáci nejmladší). Za posledních 40 let je to teprve třetí člen klubu, který tuto příležitost získal (Otto Dlabola  v letech  1985 – 1987 a Dominika Schmidtová – nejlepší umístění:  10. místo v kat. juniorky na MČR v roce 2011 v kat. juniorky).

Ani nevím, jak mě v březnu loňského roku myšlenka „zkusit to“ napadla. Ani nevím, zda reálnost této myšlenky se mnou někdo opravdu sdílel. Co však vím je to, že to, že bez ohledu na počet bodů a konečné umístění na tomto prvním MČR, kterého se Štěpán zúčastní,  je to velký krok od umísťování se  v druhé polovině výsledkové listiny v loňské sezóně v kat. Benjamín B1 (pozn. s výjimkou poslední  soutěže v Chrudimi), která je určena pro výkonnostně nejméně zdatné bruslaře.

Věřím, že nám všichni budete v sobotu 4. března 2017 v dopoledních hodinách držet palce a pokud bude živě vysíláno (případný odkaz najdete na https://www.czechskating.org/), tak se na volnou jízdu Štěpána podíváte a i když  medaili letos asi ještě opravdu nepřivezeme, tak nám u počítače zatleskáte.

Michaela Koblasová, trenérka